Økonomi: Hvad koster det at bygge et hus?

Det er dyrt at bygge nyt hus, og for mange er det en af livets største investeringer. Økonomien spiller en stor rolle når du bygger nyt, og derfor guider vi dig igennem de vigtigste ting du skal være opmærksom på i dit nybyggeri.

Hvad koster et nybygget hus?

Det er meget svært at sætte en nøjagtig pris på, hvad et nybygget hus koster. Der er mange parametre der spiller ind, som de endelige plantegninger og prisen på de valgte materialer. Der skal dertil købes en grund huset kan bygges på, og disse priser varierer også meget alt efter hvor i landet I ønsker at bygge. Konkret er der i øjeblikket en forskel i den gennemsnitlige udbudspris på mere end 2,7 millioner kroner, når vi ser på den dyreste landsdel i forhold til den billigste.
Ønsker I derudover at få tegnet et arkitekttegnet hus, skal der yderligere lægges et sted mellem 100.000-300.000 kroner til side til arkitektfirmaet.


Valg af materialer

Der skal naturligvis også tages stilling til hvilke materialer huset skal bygges af, både indvendigt og udvendigt. Ønsker I et fuldmuret eller skalmuret hus? Hvordan skal gulve, lofter, køkken og badeværelse se ud? Der skal tages stilling til valg af vinduer, døre, mursten, isolering og ventilationssystemer. I alle tilfælde afhænger prisen på materialerne af kvaliteten.

Kvadratmeterpriser på nybyggeri

15.117 kroner. Så meget betaler huskøberne i Danmark i gennemsnit for hver kvadratmeter i deres nye bolig. Som tommelfingerregel siger man at kvadratmeterprisen på nybyggeri typisk koster mellem 13.000 – 16.000 kroner. Vi vejleder jer gerne før, under og efter byggeriet, så I er i de bedste hænder under hele forløbet.

Hvor lang tid tager et nybyggeri?

Fra ansøgning om byggetilladelse til I kan flytte ind i huset går der typisk mellem 6-12 måneder, det er hvis alt kører efter planen. Da der jo er utrolig mange faktorer der kan spille ind under et nybyggeri, kan der forekomme uforudsete forhindringer der gør at projektet bliver udskudt.

Eftersom vi hos Jensen og Jensen A/S har mange års erfaring i branchen med byggeri, formindskes denne risiko markant. Det er blot én af fordelene ved at vælge et erfarent byggefirma som Jensen og Jensen A/S.

Ikke nok med at det kan blive væsentligt dyrere at vælge et arkitekttegnet hus, så tager processen også længere tid. Ønsker i en arkitekt til at tegne jeres drømmevilla, tager det tid at få tegningerne fremstillet og godkendt. I gennemsnit vil det tage 4-6 måneder blot at få tegningerne godkendt.

Hos Jensen og Jensen A/S står vi altid klar med råd og vejledning til dit byggeprojekt. Vores mange års erfaring gør det muligt for os at vejlede og guide jer, igennem alle byggeriets faser.


Nybyggeri: De 3 faser

Mange drømmer om at få lov at bygge deres ejet hus en dag, men det bliver for langt de fleste ved drømmen. At bygge sit eget hus er en omfattende og langvarig proces. Der skal stilles rigtig mange spørgsmål og der skal tages rigtig mange valg, der kan være afgørende for om man ender i et følelsesmæssigt mareridt eller sin drømmebolig.

Man deler projektet op i 3 dele:

  • Før byggeriet
  • Under byggeriet
  • Efter byggeriet

1. Før byggeriet

Denne fase kan betegnes som den vigtigste, da den afgør hvordan resten af forløbet kommer til at foregå. Det er vigtigt at få sorteret i idéer (for dem er der helt sikkert masser af), valgt hustype og valgt et byggefirma I føler jer trygge ved. Hos Jensen og Jensen betyder det meget for os, at vores kunder føler sig trygge gennem hele projektets forløb. Vi bestræber os efter at holde forløbet så overskueligt som muligt for jer, så I hele tiden ved hvor vi befinder os i projektet.  

Disse overvejelser før byggeriets start, kan godt tage lang tid. Det er helt naturligt og ofte en god idé, da man så ikke tager nogen forhastede beslutninger. Der er nemlig rigtig mange faktorer man skal have med i sine overvejelser, og det er sjældent man har alle med fra start.

Tager I nogle gode beslutninger i forløbets første fase, bliver de næste 2 faser betydeligt nemmere for jer.

Få styr på økonomien

Det er vigtigt at få lagt et realistisk budget inden I starter. En god idé kan være at snakke med banken tidligt i processen. Har I lagt et realistisk budget og kan vise noget konkret, som plantegninger af huset, er der større chance for at banken vil udstede jer lånet.


Typehus eller arkitekttegnet? Vælg type af hus

I skal i projektets første fase også have gjort jer overvejelser omkring hvilket type hus i ønsker jer. Planlægger I flere børn i nærmeste fremtid? Eller har i allerede store børn der flytter hjemmefra inden for de kommende år? Har I tit overnattende gæster eller er der børnebørn på vej?

Valget af typen på huset skal afspejle jeres behov. Valget skal være praktisk, men også langtidssigtet.

Typehuse

Et typehus er en fælles betegnelse for huse der er tegnet ud fra en skabelon. Køberne af et typehus får muligheden for at foretage mindre ændringer. Huset er på forhånd optegnet, men det er f.eks. muligt at slå to rum sammen eller vælge mursten og vinduer selv. Typehusene findes i forskellige udgaver, som længehus, funkis, vinkelhus, H-huse, huse i to plan eller unikke huse.

Hos Jensen og Jensen A/S tilbyder vi flere forskellige typehuse. Typehuse har mange fordele, hvoraf kan nævnes at det typisk er den billigste måde at bygge hus på, og at håndværkerne kender til skabelonen fra tidligere projekter. Det er dog langt fra ensbetydende med at I får et upersonligt hus. Alle familier er forskellige og har dermed forskellige behov. Hos Jensen og Jensen får I muligheden for at tilpasse huset efter netop jeres ønsker. Mulighederne har ingen grænser og alt kan i teorien lade sig gøre. Vi vægter nemlig at vores kunder får et hus de bliver oprigtigt glade for, alle højest.

Typehuse Jensen og Jensen tilbyder:

  • Længehus
  • Funkis
  • Vinkelhus
  • H-huse
  • Huse i 2 plan
  • Unikke huse

2. Under byggeriet

Under selve byggeriet kan man være utrolig spændt og måske endda nervøs. Man kan få lyst til at se hele byggeriet fra start til slut, men det er sjældent muligt. En god idé er at besøge byggepladsen jævnligt og holde sig opdateret på hvad der sker og hvordan projektet skrider frem. Den ansvarlige på byggepladsen vil kunne gøre jer klogere på hvor i processen vi befinder os, og hvad næste skridt er.

Som I kommer tættere på målet om en nyopført bolig, skal der også tages nogle beslutninger på andre fronter. I skal have pakket jeres nuværende bolig ned, og måske have handlet nye møbler til jeres nyopførte hus. Jo mere i forbereder jer inden boligen står indflytningsklar, jo hurtigere og lettere vil indflytningen være.

3. Efter byggeriet

Når huset er gennemgået for fejl og mangler og der er blevet udarbejdet en tilstandsrapport, er huset jeres. I kan nu flytte ind i jeres drømmebolig selvom det er lettere sagt end gjort. Indflytningen plejer nemlig også at være tidskrævende og afkræftende. Heldigvis plejer denne proces slet ikke at være så uoverskuelig, efter hvad man har været igennem månederne forinden.

Skal vi udregne prisen på dit drømmehus?