Tilbygning og ombygning - Jensen & Jensen A/S varetager opgaven 

Kan en tilbygning til huset betale sig? 

En tilbygning til huset er en effektiv måde at skabe flere kvadratmeter på, så du kan få plads til hele familien. Når du bygger til, så øger du samtidig ejendomsværdien af din bolig, så du kan få flere penge for boligen, hvis du en dag skulle få lyst til at sælge.  

Hvor meget ejendomsværdien stiger, afhænger i nogle tilfælde af, hvor man bor, men udover stigningen i ejendomsværdi vil en tilbygning oftest gøre boligen mere attraktiv for potentielle købere, da boligens antal kvadratmeter tit er en afgørende faktor for, hvor nemt det er at sælge boligen.  

I nogle tilfælde vil det også kunne betale sig at få bygget et ekstra badeværelse, hvis du ved at du indenfor en årrække står og skal sælge boligen. For nye købere kan det være afskrækkende, hvis boligen kun har et badeværelse, og derfor kan du øge dine chancer for at sælge huset ved fx at bygge et ekstra badeværelse.

Hos Jensen og Jensen A/S udfører vi en bred vifte af bygge-, tømrer- og mureropgaver, og naturligvis opgaver indenfor til- og ombygninger. Vi er også behjælpelige med at søge om byggetilladelse, så der ikke opstår uforudsete udfordringer i byggeprocessen.  

Hvad skal man være opmærksom på, når man bygger til? 

Inden man går i gang med at bygge til, er det vigtigt at være opmærksom på om finansieringen er på plads. Der er forskellige lån, man kan optage, når man ønsker at bygge til sin bolig.  

Derudover er det en rigtig god idé at være opmærksom på de gennemsnitlige kvadratmeterpriser i din kommune. En tilbygning på 40 m2 koster i gennemsnit mellem 15.000 - 20.000 kroner pr. m2, og i nogle kommuner ligger den gennemsnitlige kvadratmeter pris under 20.000 kroner, derfor er det en god idé at tjekke det inden, du går i gang med at bygge om, så du ikke mister penge ved et eventuelt salg. 

Sidst men ikke mindst kan det også være en fordel at sørge for, at der er luft i budgettet til overskridelser og uforudsete hændelser.

Hvad koster en tilbygning? 

Prisen på en tilbygning afhænger af forskellige faktorer, og derfor svinger prisen på tilbygninger utrolig meget. Den gængse tommelfingerregel er, at det koster mellem 15.000-20.000 kr. pr. kvadratmeter for en tilbygning på 40 m2. Hvilket svarer til 600.000 - 800.000 kr.  

Tommelfingerreglen svarer til prisen på en tilbygning uden køkken eller bad, da det altid vil være dyrere at få bygget et køkken og bad. Tommelfingerreglen er beregnet ud fra en gennemsnitspris på tilbygninger, men der er nogle faktorer, som kan bidrage til, at prisen bliver højere.  

Hvis der i tilbygningen skal bygges et nyt badeværelse mellem 6-8 m2, koster det i gennemsnit i omegnen af 180.000 kr., hvilket er uden kloakering. Prisen på badeværelset kommer oveni prisen pr. m2. En tilbygning på 40 m2 inklusiv badeværelse på 6-8 m2 kan derfor hurtigt komme til at koste omkring 800.000 kr.  

Det ovenstående eksempel er udregnet ud fra gennemsnitsprisen på en tilbygning på 40 m2, men den endelige pris afhænger af dine ønsker til materialer og af opgavens kompleksitet.

Kontakt os og få et uforpligtende tilbud på en tilbygning

Hos Jensen & Jensen A/S kan vi varetage hele dit renoveringsprojekt fra start til slut. Vi står altid klar til at rådføre dig, og vi hjælper dig gerne med at klarlægge, hvordan du bedst muligt får tilføjet flere kvadratmeter til boligens grundareal. Vi har mange års erfaring med husbyggeri, og vi udfører altid vores arbejde med højeste præcision, og sørger for at der er en gennemgående rød tråd i kvaliteten af det udførte arbejde og brug af materialer.  

Du er velkommen til at kontakte os på telefon 97 46 14 38 eller mail info@jenjen.dk for at høre mere eller for et uforpligtende tilbud på dit boligprojekt.